Kamarikuoro CANZONA

PORI

Kamarikuoro CANZONA

Kamarikuoro Canzona on Otsola-opiston yhteydessä toimiva kamarikuoro, joka toimii myös itsenäisenä yhdistyksenä. Kuoron taiteellisena johtajana toimii Marianne Koto.

Canzonan ohjelmistoon kuuluu kaikentyylistä kuoromusiikkia kirkkomusiikista viihteeseen ja kuoron ohjelmisto on laaja ja monipuolinen. Kuoro järjestää keskimäärin kaksi erityyppistä konserttia vuodessa sekä esiintyy myös tilauksesta erilaisissa tapahtumissa ja juhlissa.

Canzona on ollut aina valmis ottamaan vastaan uusia haasteita ja kuoro on esiintynyt mm. kuuluisan ranskalaisen Urban Sax -ryhmän taustakuorona Porin kansainvälisillä jazzfestivaaleilla vuonna 1990 ja 2005 sekä Porin teatterissa vuonna 1996 esitetyssä George Gershwinin menestyksellisessä musikaalissa ”Crazy for You” , joka toteutettiin yhteistyössä Porin Teatterin, Porin Sinfonietan, Pori Big Bandin, Canzona-kuoron ja Liisa Nojosen tanssiryhmän kesken.

Canzona-kuorolaiset olivat myös avustajina Timo Koivusalon elokuvassa "Kaksipäisen kotkan varjossa", joka filmattiin vuonna 2004.

Kuoro on konsertoinut ulkomailla Leningradissa vuonna 1990, Budapestissa sekä Egerissä vuonna 1993, Las Palmasissa vuonna 1998, vappuna 2008 Bad Kreuznachissa ja Frankfurtissa, 2011 keväällä Marian kirkossa Puolan Gdanskissa,Tarttossa keväällä 2014,Tukholmassa vuonna 2016 ja Prahassa vuonna 2017.

Canzonalta on ilmestynyt yksi levy: ”Ihminen ja Meri”.

Kuoron kokoonpanoon kuuluu 25 laulajaa.